gallery/dsc_0627

Foto: Camilla Pålssson

SIGTUNARÄNNET INSTÄLLT!

 

Sigtunarännet inställt. Det milda vädret fortsätter och nu ser det definitivt ut som att det kalla dygnet innan söndagen uteblir. Det innebär att isen blir för mjuk och porös för att det skall gå att genomföra ett lopp. Isen är fortfarande tjock och bärig på den sträcka vi planerat, men isens mjuka yta gör att vi inte kan garantera ett säkert lopp och därför måste vi tyvärr ställa in. Vi är fullt medvetna om att detta får stora konsekvenser för alla som bokat resor, hotell, tagit semestrar och allt vad det innebär. För er som är på plats i Sigtuna kommer vi på söndag 17/2 att arrangera en isfestival där vi bjuder på bullar och saft, man får bygga egna isskulpturer, barnen får vara med på skattjakten (men utan skridskor), vi gör en iskarusell och mycket mer. Vi hoppas ändå på att kunna skapa en minnesvärd helg för alla tillresta. Alla anmälda erbjuder vi kostnadsfritt deltagande i Sigtunarännet 2020 då vi hoppas på bättre förutsättningar nästa år. Jättetrist för oss alla men vädrets makter rår vi tyvärr inte över.

-----

Sigtunarännet har fyra olika lopp: Fulldistans (50 km), Halvdistans (25 km), Ice CrossChallenge (från 12 år), Skattjakten (upp till 12 år). Mer information om respektive lopp finns under huvudmenyn ovan. Fulldistansloppet innehåller också en tävlingsklass där 24.000 kr i prispengar kommer att fördelas bland deltagarna. Alla svenska åkare i tävlingsklassen blir automatiskt registrerade i SM i Marathonskridskor sanktionerad av Svenska Skridskoförbundet i sin åldersklass. Även Ice Cross Challenge kommer ha fina priser och alla barn som deltar i Skattjakten får diplom och "diamant".

Detta ingår i Sigtunarännet Full- och Halvdistans (600 kr).

  • Deltagande i loppet inklusive skadeförsäkring.
  • Ett superlätt, ihopvikbart sittunderlag perfekt att ha med sig i skridskosäcken. Delas ut vid clinics samt vid start. Begränsat antal till de första 2.000 anmälda (värde 190 kr)
  • En mössa anpassad att bära under hjälmen. Delas ut vid clinics samt vid start. Begränsat antal till första 2.000 anmälda (värde 110 kr)
  • Dryck och energiintag vid loppets två åkarstationer.
  • Medalj.

Dessutom ingår nedanstående tre Ice Clinics (begränsat antal platser)

  • Inträde till clinic i "Issäkerhet & isbedömning" den 26 januari med isexperten Jonas Ettemo från Sjöräddningen. Möjlighet att träna på att ta sig upp ur en vak. (värde 250 kr)
  • Inträde till clinic i "Utrustning och materialvård" den 2 februari med en materialexpert (värde 250 kr). Vi lottar även ut professionell slipning och bryning av skridskor till 12 deltagare på denna ice clinic. (värde 350 kr)
  • Inträde till clinic i "Åkteknik" den 9 februari med landslagstränare Mattias Hadder (värde 250 kr).

Alla anmälda i Sigtunarännet tävlingsklass deltar automatiskt i SM. Det är möjligt för åkare i tävlingsklassen att enbart anmäla sig till SM och inte delta i Sigtunarännet. Då tävlar man inte om prispengarna i Sigtunarännet (24,000 kr), vandringspris, pokaler, och man erhåller inte heller mössa eller sittunderlag. Det är inte heller möjligt att delta i våra Ice Clinics.

Till anmälan